Spletna infrastruktura

Spletna infrastruktura

Ko začenjate poslovanje, je treba urediti precej zadev. Ena izmed teh je tudi postavitev spletne infrastrukture, saj je te poslovanje skoraj nemogoče.

Kaj vam ponujamo?

Danes je že samo e-mail neka osnova, ki je samoumevna in bi ga moral imeti vsak posameznik. Medtem ko si ga zase kot posameznika z lahkoto uredimo, je pri podjetjih potrebna postavitev spletne infrastrukture. Enako velja za spletno stran – če vas ni na spletu, ne obstajate!

Ponujamo vam kreiranje in urejanje poštnih predalov, psevdonimov in posredovanja. Vašo staro elektronsko pošto prenesemo in tako ne boste izgubili korespondence ter pomembnih dokumentov. Ohranili boste tudi vse stike, ki jih imate zabeležene v vašem poštnem sistemu. Nudimo gostenje pošte na naši opremi, kjer so podatki varno shranjeni na strežnikih. Sistem učinkoviteje deluje z opremo MS Outlook, Thunderbird ipd.

Pri nas uredite tudi domeno, nastavitve in administracijo domenskih uporabnikov ali pa le preusmeritev z vaše stare spletne strani na novo stran.

 

Sistemski inženir konfigurira strežnike

 

Kdo lahko registrira domeno

Domeno lahko registrira kdorkoli, registracija pa poteka izključno prek registrarjev, kot je Dspot.

Registrirate lahko poljubno domeno, ki pa vseeno mora upoštevati določene zahteve. Dovoljeni znaki so črke (od a do z) ter številke od (0 do 9). Domena je lahko sestavljena iz več besed, ki pa se morajo držati skupaj, ali pa so ločene le z vezajem. 

Število domen, ki jih lahko registrirate, je neomejeno.

 

Kako dolgo velja domena

Doba veljavnosti domene je pet let, potem jo je treba podaljšati, vendar ne prej kot 180 dni pred iztekom.

Po izteku dobe veljavnosti gre domena za 30 dni v karanteno. Stran pod domeno v karanteni ne deluje, ne more pa je registrirati kdo drug.

Status domene lahko preverite po vmesniku WHOIS.

 

Zakup domene

Osnova registracije domene je izraz ali besedna zveza, ki smo jo iskali, končni uspeh pa od njene razpoložljivosti. Ni nujno, da je besedna zveza prosta.

Stranka posreduje izhodiščne izraze, lahko ime, storitev, potem pa z analizo ugotavljamo, ali in v kakšni obliki je na voljo.

Za registracijo oziroma zakup domene potrebujemo podatke fizične ali pravne osebe.

Cena registracije je odvisna od izbrane domene.

 

Dokumenti in obrazci