Varnostni sistemi

Varnostni sistemi

Poskrbite za varnost 365 dni v letu!

Kako pomembna je varnost na spletu?

Vsak dan smo izpostavljeni grožnjam na spletu, zato mora biti naša zaščita pred nezaželenimi vdori na samem vrhu naših prioritet. Danes postajajo informacije najpomembnejša strateška sredstva, zato se vzajemno povečujejo tudi grožnje in njihov razvoj. Na voljo je precej programske opreme za varnostno kopiranje podatkov in protivirusnih programov, ki vas bodo zavarovali pred izgubo pomembnih informacij, podatkov, aplikacij … Vsekakor svetujemo, da uporabite obe možnosti varovanja.

Protivirusna zaščita je bistven del dobre varnostne strategije. Zasnovana je za preprečevanje, odkrivanje in ukrepanje proti zlonamerni programski opremi v računalniku, vključno z virusi. Protivirusni programi izvajajo tudi sistemske preglede z namenom, če na računalniku slučajno virusi mirujejo. Ker pa se nenehno ustvarjajo in širijo novi virusi, je treba redno in skrbno posodabljati protivirusno zaščito.

V želji, da bi podjetja ohranila podatke v primeru raznih napadov, vdorov ali virusov, je treba uporabiti sisteme varnostnega kopiranja podatkov in arhivskih sistemov. Podatke je treba hraniti v več kopijah, na več lokacijah in na različnih medijih. Vse bolj priljubljena pa postaja hramba v oblaku, saj poslovno okolje danes zahteva dostop do različnih podatkov v neposrednem trenutku. Do istih podatkov ali datotek pa mora pogosto dostopati več zaposlenih. Hramba v oblaku tako predstavlja učinkovito in zelo uporabno rešitev. Do elektronske pošte, dokumentov, fotografij ali videovsebin, lahko dostopate vi in vaši zaposleni kjerkoli in kadarkoli preko svojega telefona, tablice ali računalnika. Oblak za vas predstavlja stroškovno učinkovitost, varnost podatkov, lahko upravljanje in nadzor z dodelitvijo pravic uporabnikov.

Z varnostnim kopiranjem podatkov ohranite varnost in nadzor nad vašimi podatki, izboljšate njihovo preglednost, zmanjšate pa kompleksnost povrnitve in breme vašega IT-oddelka.